Daun barli hijau yang digunakan untuk
penghasilan serbuk jus adalah ditanam secara ORGANIK, tanpa baja kimia atau
penyemburan racun serangga. Ianya adalah 100% ORGANIK. Daun barli hijau dituai
ketika kandungan nutrientnya berada pada tahap yang paling tinggi. Seterusnya
dengan menggunakan teknologi pemerosesan yang canggih iaitu semburan kering,
bersuhu rendah bagi menghasilkan jus barli hijau asli dalam bentuk serbuk.
Pakar perubatan dan pemakanan terkemuka dari
Amerika Syarikat DR. Mary Ruth Swope telah membuat kajian dan penganalisaan
tentang daun barli hijau penemuan DR.Hagiwara. Beliau telah mengesahkan
keajaiban dan khasiat daun barli hijau dalam menangani masalah-masalah berikut
:
* Menningkatkan stamina, mengurangkan keletihan dan meningkatkan kualiti tidur seseorang.
* Sangat berkesan dalam merawat ulser (ulser perut, mulut dsb).
* Mengurangkan kesakitan sendi dan otot.
* Mempercepatkan pemulihan luka.
* Meningkatkan daya sistem pertahanan tubuh.
* Meningkatkan daya ingatan dan menyegarkan fikiran.
* Menghapuskan bau badan dan bau mulut.
* Membantu pencernaan makanan dan mengatasi masalah sembelit.
* Mengurangkan kolesterol darah dan tekanan darah.
* Memperbaiki simtom akibat haid.
* Mengatasi kesan sampingan yang timbul akibat penggunaan ubat-ubatan moden.
* Menningkatkan stamina, mengurangkan keletihan dan meningkatkan kualiti tidur seseorang.
* Sangat berkesan dalam merawat ulser (ulser perut, mulut dsb).
* Mengurangkan kesakitan sendi dan otot.
* Mempercepatkan pemulihan luka.
* Meningkatkan daya sistem pertahanan tubuh.
* Meningkatkan daya ingatan dan menyegarkan fikiran.
* Menghapuskan bau badan dan bau mulut.
* Membantu pencernaan makanan dan mengatasi masalah sembelit.
* Mengurangkan kolesterol darah dan tekanan darah.
* Memperbaiki simtom akibat haid.
* Mengatasi kesan sampingan yang timbul akibat penggunaan ubat-ubatan moden.
Dr. Yoshihide Hagiwara; ialah seorang saintis
dan pakar perubatan dari Jepun yang terkenal.
Beliau pernah memenangi banyak anugerah penyelidiakan peringkat antarabangsa dan
menghabiskan masa 30 tahun untuk mengkaji khasiat pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan.
Setelah mengkaji 400 jenis tumbuhan hijau, herba-herba dan rumput yang tumbuh di alam maya ini beliau mendapati DAUN BARLI HIJAU MEMPUNYAI SUMBER KHASIAT YANG TERKAYA BERBANDING DENGAN TUMBUH-TUMBUHAN LAIN.
Sejarah kewujudan daun barli hijau di Jepun ialah 30 tahun manakala di Amerika Syarikat ialah lebih dari 25 tahun.
Beliau pernah memenangi banyak anugerah penyelidiakan peringkat antarabangsa dan
menghabiskan masa 30 tahun untuk mengkaji khasiat pelbagai jenis tumbuh-tumbuhan.
Setelah mengkaji 400 jenis tumbuhan hijau, herba-herba dan rumput yang tumbuh di alam maya ini beliau mendapati DAUN BARLI HIJAU MEMPUNYAI SUMBER KHASIAT YANG TERKAYA BERBANDING DENGAN TUMBUH-TUMBUHAN LAIN.
Sejarah kewujudan daun barli hijau di Jepun ialah 30 tahun manakala di Amerika Syarikat ialah lebih dari 25 tahun.
Daun barli
hijau adalah
makanan semulajadi yang paling berkhasiat mengandungi nutrient yang tinggi dan
seimbang.
Ini membolehkan ia menjalankan empat fungsi utama :-
1.Pembersihan (menyingkirkan toksin dari badan),
2.Pengimbangan (mengimbangkan pH badan),
3.Pemulihan (membekalkan nutrient yang diperlukan oleh sel badan).
4.Pencegahan (mencegah penyakit & kanser).
Ni adalah antara produknya:-
Mcm student kan ada yg study sampai lewat mlm, ada cstmer student ambik jugk, sebab katanya x penat & x mengantk blh study sampai lewat mlm..
Cb la, anda mesti puas hati & x nyesal dengan minuman yg berkhasiat campuran barli hijau organik ni..;)
No comments:
Post a Comment